Secretul diabetului despre care medicii nu știu

Atunci când o persoană află că este bolnavă de diabet, de multe ori începe să intre în panică, deoarece această boală în cazuri severe scurtează speranța de viață și poate duce chiar la moarte. De ce cred oamenii și așa le este frică să trăiască puțin cu un diagnostic similar?

Diabetul se formează datorită faptului că pancreasul își pierde funcționalitatea, producând niveluri prea mici de insulină. Între timp, acest hormon este responsabil de transportul zahărului în celulele țesutului pentru a le asigura alimentația și funcționarea normală. Zahărul rămâne în sânge, neputând atinge obiectivul dorit. Ca urmare, celulele încep să folosească glucoza, care este localizată în organele sănătoase, pentru nutriție. La rândul său, aceasta provoacă epuizarea și distrugerea acestor țesuturi..

Boala este însoțită de o defecțiune a sistemului cardiovascular, aparatului vizual, bolilor endocrine, bolilor inimii, rinichilor, ficatului și altor organe.

Din acest motiv, persoanele diagnosticate cu diabet au o speranță de viață mai scurtă decât o persoană sănătoasă sau chiar cele care au boli cronice care nu afectează întregul corp. După cum știți, diabetul de tip 1 și tip 2 poate avea consecințe grave dacă nu monitorizați în mod regulat nivelul de zahăr din sânge și dacă luați toate regulile prescrise de medic. În acest sens, unele persoane care nu își monitorizează starea de sănătate au o speranță de viață de cel mult 50 de ani.

Diabetul de tip 1: cât poți trăi

Diabetul de tip 1 este, de asemenea, numit insulino-dependent, deoarece o persoană este obligată să folosească injecții de insulină în fiecare zi pentru o viață deplină. Din acest motiv, durata de viață a acestui tip de diabet depinde în primul rând de cât de competentă o persoană își va stabili propria dietă, exerciții fizice, luând medicamentele necesare și insulinoterapie.

De obicei, după ce a fost pus un diagnostic, puteți trăi cel puțin treizeci de ani. În acest timp, oamenii câștigă adesea boli cronice de inimă și rinichi, ceea ce reduce semnificativ speranța de viață și duce la moarte.

Cel mai adesea, diabeticii învață că suferă de diabet de tip 1 mai devreme, când nu au încă 30 de ani. Prin urmare, dacă urmați corect toate recomandările unui medic și duceți un stil de viață sănătos, puteți trăi până la 60 de ani.

Conform statisticilor, în ultimii ani, durata medie a diabeticilor de tip 1 a crescut la 70 de ani sau mai mult. Astfel de oameni se disting prin faptul că mănâncă corect, își exercită sănătatea, nu uitați să controlați indicatorii glicemiei și să ia medicamente prescrise.

Dacă luăm statistici generale, care indică câte persoane de un anumit gen trăiesc cu diabet, atunci se pot observa anumite tendințe. La bărbați, speranța de viață scade cu 12 ani, iar la femei cu 20 de ani. Cu toate acestea, este imposibil să spui exact cât poți trăi cu diabetul de tip 1. întrucât totul depinde de caracteristicile individuale ale corpului și de gravitatea bolii. Între timp. Potrivit medicilor, o persoană poate crește speranța de viață. dacă va avea grijă de sine și de sănătatea lui.

Diabetul de tip 2: care este speranța de viață

O astfel de boală de al doilea tip este diagnosticată mult mai des decât diabetul zaharat de primul tip, între timp, este vorba în special de persoanele în vârstă care au peste 50 de ani. Cu această formă, inima și rinichii suferă de boală, care poate provoca moartea timpurie.

În același timp, statisticile arată că o persoană cu diabet de tip 2 are o durată de viață mult mai lungă decât în ​​dependență de insulină. Durata de viață a acestora este redusă cu doar 5 ani, dar acest grup de persoane are de obicei un handicap din cauza evoluției bolii și a complicațiilor..

O persoană cu acest tip de boală trebuie să monitorizeze zilnic glicemia, să măsoare tensiunea arterială, să ducă un stil de viață sănătos și să mănânce corect.

Cine este în pericol

De regulă, diabetul bolnav grav este cel mai adesea afectat de persoanele care sunt expuse riscului. Speranța lor de viață este redusă drastic din cauza complicațiilor..

Grupul de risc pentru dezvoltarea bolii include:

Copii și adolescenți;
Persoanele care beau cantități mari de băuturi care conțin alcool;
Fumători;
Diabetici cu diagnostic de ateroscleroză.
La copii și adolescenți, este detectat primul tip de boală, astfel încât trebuie să injecteze constant insulină pentru a menține organismul normal. Probleme pot apărea din mai multe motive:

Diabetul zaharat de orice tip la copii nu este detectat imediat, prin urmare, până la momentul diagnosticării bolii, organismul are deja timp să slăbească.
Părinții din diverse motive nu își pot controla întotdeauna copiii, astfel încât pot sări peste introducerea insulinei în organism.
În cazul diabetului de orice fel, este interzisă consumul de dulce, amidon, apă sodică și alte produse dăunătoare, care sunt un adevărat tratament pentru copii și nu le pot refuza întotdeauna.
Aceste și multe alte motive determină o scădere a speranței de viață la copii.

Oamenii care consumă deseori alcool și fumează adesea își reduc semnificativ obiceiurile de viață prin obiceiurile lor proaste. Cu diabetul zaharat de primul și al doilea tip, este necesar să abandonați complet fumatul și alcoolul, numai în acest caz puteți menține sănătatea și trăi mult mai mult.

Diabeticii cu un diagnostic de ateroscleroză prezintă un risc special, deoarece o persoană cu o boală similară poate primi complicații care duc la moarte devreme. Aceste tipuri de boli includ gangrena, care este de obicei îndepărtată, dar prelungește durata de viață a diabeticilor cu numai doi ani. AVC duce adesea la moarte timpurie..

În general, statisticile indică o întinerire a contingentului. Bolnav de diabet. Astăzi, cel mai adesea, o astfel de boală este detectată la pacienții a căror vârstă este de la 14 la 35 de ani. Departe de toate reușesc să supraviețuiască până la 50 de ani. Conform unui sondaj efectuat în rândul unui pacient diagnosticat cu diabet.

Majoritatea oamenilor consideră că este un semn al bătrâneții și al morții timpurii. Între timp, medicina modernă în fiecare an îmbunătățește metodele de combatere a bolii.

În urmă cu doar 50 de ani, diabeticii ar putea trăi la jumătate. ce pot face pacienții acum. În ultimele decenii, rata mortalității precoce în rândul diabeticilor a scăzut de trei ori.

Cum să trăiești cu diabetul

Pentru a maximiza speranța de viață a diabetului de tip 1 sau de tip 2, trebuie să urmați regulile de bază prescrise de medici pentru toți diabeticii.

Este important în fiecare zi să efectuați periodic un test de sânge pentru indicatorii de zahăr, să măsurați tensiunea arterială, să luați medicamente prescrise, să urmați o dietă, să mâncați numai alimente recomandate ca parte a unei diete terapeutice, să efectuați exerciții fizice ușoare în fiecare zi și să evitați situații stresante.

Este posibil să preveniți un accident vascular cerebral și dezvoltarea unei astfel de complicații precum gangrena extremităților inferioare ale diabetului? Potrivit medicilor, acest lucru este posibil dacă se menține un control strâns asupra nivelului de glucoză din sânge și nu este permisă nici cea mai mică creștere a indicatorilor. O regulă similară se aplică diabeticilor. Dacă o persoană nu se încordează fizic, se culcă la timp, duce un stil de viață neplăcut, are toate șansele să trăiască mult timp.

Rolul uriaș în mortalitatea timpurie îl joacă prezența stresurilor, care îndepărtează toată puterea unei persoane pentru a lupta împotriva bolii. Pentru a evita acest lucru, trebuie să înveți să faci față emoțiilor tale în orice situație, pentru a nu excita emoția și stresul mental.

Starea de panică în care unii pacienți cad atunci când învață despre diagnosticul lor joacă de obicei un truc pentru oameni.
O persoană începe să abuzeze de droguri care duc la o deteriorare accentuată a sănătății.
Este important să înțelegeți că auto-medicația pentru diabet nu este permisă.
Acest lucru este valabil și pentru complicațiile cauzate de boală..
Toate întrebările referitoare la tratament trebuie discutate cu medicul dumneavoastră.

În primul rând, un diabetic ar trebui să aibă nu numai insulinoterapie și hormon insulină, ci și prevenirea posibilelor complicații datorate alimentației adecvate. Medicul prescrie o dietă terapeutică specială, care limitează utilizarea mâncărurilor grase, dulci, afumate și a altor preparate.

Respectând constant toate preceptele unui diabetic, îți poți crește speranța de viață și nu te temi că moartea va veni prea curând. Citiți exemple de inspirație de celebrități cu diabet!

Câți ani trăiesc cu diabet zaharat tip 1 și 2

Diabetul continuă să jefuiască pacienții de ani de viață activă, în ciuda apariției unor medicamente și controale hipoglicemice mereu noi. Nivelurile glicemiei au un impact semnificativ asupra duratei de viață a persoanelor cu diabet zaharat..

În mod ideal, glicemia la un diabetic nu ar trebui să difere de norma pentru o persoană sănătoasă. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă schimbați radical stilul de viață obișnuit: monitorizați constant nutriția și stresul, luați medicamente într-o manieră disciplinată și supuneți-vă examinărilor. Pentru a obține o sănătate bună, pentru a preveni dezvoltarea complicațiilor este posibilă numai cu implicarea deplină atât a diabeticului, cât și a rudelor sale în procesul de tratament..

Cauzele întinderii vieții diabetice

Este important să știi! O noutate sfătuită de endocrinologi pentru monitorizarea continuă a diabetului! Este necesar doar în fiecare zi. Citiți mai multe >>

În ultimii ani, Organizația Mondială a Sănătății s-a concentrat tot mai mult pe diabet. Motivul pentru aceasta este prevalența pe scară largă a bolii, pericolul mare pentru sănătate, dizabilitatea precoce și mortalitatea ridicată în rândul diabeticilor. Lupta împotriva complicațiilor vasculare necesită echipamente bune în spitale, disponibilitate de personal calificat și costuri financiare enorme atât din partea serviciilor de sănătate, cât și a pacienților. Conform statisticilor, diabeticii sunt de 2 ori mai mari să necesite spitalizare decât alți pacienți.

Cele mai periculoase efecte ale diabetului:

Diabetul și creșterile sub presiune vor fi un lucru din trecut

Diabetul este cauza a aproape 80% din accidentele vasculare cerebrale și amputații. 7 din 10 persoane mor din cauza arterelor înfundate ale inimii sau creierului. În aproape toate cazurile, motivul acestui sfârșit teribil este același – glicemia mare.

Zaharul poate și trebuie doborât, altfel nimic. Dar acest lucru nu vindecă boala în sine, ci ajută doar la combaterea investigației și nu la cauza bolii.